Yeni Başlayanlar İçin Private Label Önerileri

E-Ticaret platformlarında satış yapmaya başlamak istiyorsanız Private Label iş modelini tercih edebilirsiniz. Kendi markanızı oluşturmak ve işletmenizi büyütmek için bu iş modelini tercih edebilirsiniz. Private Label ile ürünlere kendi logonuzu ekleyebilir ve kendi markanız adı altında satabilirsiniz.

Yeni başlayan birisi olarak hangi ürün kategorilerini satmayı istediğinize karar vermelisiniz. Bunu yaparken satış yapacağınız ülkenin ve müşterilerin taleplerini düşünmelisiniz. Fiyatlandırma, tedarikçi, ürün trendi gibi birçok nokta bulunuyor. Yeni başlayanlar için Private Label önerilerini ve dikkat edilmesi gerekenleri yazımızın devamında detaylı olarak sizlerle paylaşacağız.

Private Label Nedir Nasıl Yapılır?

Amazon Private Label satış modeli ile tedarikçiden aldığınız ürünlerde markanızın logosunu kullanabilirsiniz. Bu sayede uzun vadede marka bilinirliğinizi ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

Private Label, tedarikçiden aldığınız ürünlere kendi markanızı etiketleme ve değişiklikler yapabilmeniz anlamını gelir. Girişimciler ve yeni markalar tarafından tercih edilen bir satış metodudur. Bu satış yöntemi sayesinde üretim yapmanıza gerek kalmaz ve müşterilerin sorun yaşadığı noktalarda değişiklik yapabilirsiniz.

Amazon hesabınızı açtığınızda tedarikçi ve ürün araştırmasını, yazılım kullanarak ya da manuel olarak kendiniz yapabilirsiniz. Yeni başlayan bir satıcı olarak, Foving üzerinde danışman bulabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Wholesale ve Arbitrage Nasıl Yapılır? Avantajları Nelerdir?

Private Label Avantajları Ve Dezavantajları

Private Label satış modelinin avantajları şu şekildedir;

  • Markalaşma ve pazarlama üzerinde kontrol sahibi olabilirsiniz. Satacağınız ürünleri özelleştirebilir ve markanızla uyumlu hale getirebilirsiniz.

  • Pazarın dinamiklerine göre yeni ürünleri hızlı ve verimli bir şekilde ekleyebilirsiniz.
  • Ürünler sizin markanızın adı altında satıldığı için müşterilerinize en iyi fiyatı verebilirsiniz.
  • Müşterilerin yorumlarına göre eksik ya da değişmesi gereken noktaları üreticiyle konuşup değiştirebilirsiniz. Üründe değişiklik yapmak için uzun zaman ayırmanıza gerek kalmaz.

Özel Marka satış modelinin dezavantajları şu şekildedir;

  • Ürünleri siz üretmediğiniz için gecikmelerden kaynaklı sorunlarda müşteri gözünde siz sorumlu olursunuz.
  • Minimum sipariş miktarlarını, bekleyen siparişleri, ölü stoğu ve envanter devir oranını yönetmeniz gerekir.
  • Bilmeden ürünlerinizi yasalara uymayan tedarikçilerden satın alabilirsiniz.
  • Bu satış yönteminde kısa sürede sonuç alamayabilirsiniz. Markalaşma sürecinde rakiplerle mücadele etmeli ve doğru fiyatlandırma politikası belirlemelisiniz.

Kimler Private Label Yapmalı?

Amazon’da satıcı olarak yer almak ve markasını büyütmek isteyen herkes Private Label yapabilir. Amazon’daki satıcılar bu satış yöntemiyle tedarikçiden aldıkları kendi markalarıyla satabilirler.

Kendi markasını oluşturmak ve uzun vadede gelir sağlamak isteyen kullanıcılar bu yöntemi tercih edebilir. Kullanıcıların markanızı bilmesi için reklam harcaması yapmalı ve bu reklamların sonuç vermesini beklemelidir.

Girişimciler ve kendi markasını oluşturmak isteyen kullanıcılar bu yöntem ile marka bilinirliklerini arttırabilirler. Kullanıcı yorumlarına dikkate alarak ürünlerin eksiklerini çözebilirsiniz. Olumlu yorumlar almaya ve ürünlerinizi satmaya başladığınızda ürün yelpazenizi genişletebilirsiniz.  

Private Label Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Özel etiket stratejinizi oluştururken dikkat edebileceğiniz bazı noktalar bulunmaktadır.

Yüksek kaliteli ve düşük maliyetli ürünler belirlemeye özen gösterin. Tedarikçiden alacağınız ürünler için deneme için bir ürün isteyin. Satın alma maliyetini düşürmek için kötü bir tedarikçi önemli ölçüde müşteri kaybetmenize neden olabilir.

Ürünlerinizi özelleştirirken ya da sorunları çözmek için tedarikçiyle iletişime geçerken dikkatli olmalısınız. Doğru değişikliğin yapılabilmesi ve sonuç alabilmek için danışmanlık hizmetinden faydalanabilirsiniz.

Rakiplerinizi mutlaka iyi analiz etmelisiniz. Fiyatlandırmalara, ürünlerin fiyat trendlerine ve rakiplerin uyguladığı stratejilere göre değişiklik yapmalısınız.

Markanızla satacağınız ürünleri ve tedarikçileri manuel ya da yazılımlar kullanarak araştırmalısınız. Bu sayede stratejinizi oluşturabilir ve satış yapmaya başlayabilirsiniz. Amazon’da satıcı hesabı açarken ve Private Label yaparken danışmanlık yapabilirsiniz. foving.com üzerinde ilanları inceleyebilir ve danışmanınızı seçebilirsiniz.

Hizmet Yayınlama Talep Oluşturma