Wholesale ve Arbitrage Nasıl Yapılır? Avantajları Nelerdir?

Amazon FBA, Wholesale ve Online Arbitrage satış modeli, satıcılar tarafından yoğun ilgi görmektedir. Retail arbitrage modelinde ürünler perakendeci satış mağazasından alırken Online arbitrage modelinde e-ticaret websitelerinden alınıyor. Wholesale modelinde ise ürünler toptancıdan alınıyor.

Amazon satış hesabınızda sattığınız ürünleri satış mağazasından aldığınızda retail arbitrage, online mağazadan aldığınızda online arbitrage ve toptancıdan aldığınızda wholesale yapmış olursunuz. Ölçeklendirilebilir ve uzun vadede büyüyebilecek bir iş modeli olduğu için satıcılar tarafından wholesale tercih edilmektedir. Bu iş modelinde nasıl işlem yapabileceğinizi detaylı olarak inceleyelim.

Wholesale Arbitrage Satış Modeli

Wholesale Satış Modeli Nedir? Nasıl Yapılır?

Amazon, eBay ve Shopify gibi online satış mağazalarında wholesale ve arbitrage modelinde satış yapabilirsiniz. Bunu iş modelini anlamak için Amazon FBA üzerinden detaylı olarak aktaralım.

İlk olarak satış modelinize ve bütçenize uygun bir yol haritası oluşturmalısınız.

Amazon üzerinde satıcı hesabı oluşturmalı, satış oranı yüksek ürün ve markaları belirlemelisiniz.

Listelediğiniz ürünlerin satış yüzdeleri ve diğer satıcıları analiz etmelisiniz.

Ürünleri toptan alacağınız için toptancı sitelerini ve markanın satış kanallarını incelemelisiniz.

Ürünleri tedarikçi sitelerinden analiz ederken kâr marjını hesaplamalısınız.

Listelediğiniz ürünlerin siparişini vererek Amazon FBA depolarına gönderin.

Stoktaki ürünleri sürekli kontrol ederek tekrar sipariş verebilirsiniz.

 

Wholesale ve Arbitrage İçin Satılacak Ürün Nasıl Bulunur?

Wholesale ve arbitrage iş modelinde satış yapmak için tedarikçilerinizi belirlemeniz gerekir. Kâr marjı ve ürünlerin tedarikçi fiyatlarını karşılaştırmanız gerekir. Toptancı sitelerini ziyaret ederek ve markaların toptan satış bölümlerini inceleyerek bu sonuçları elde edebilirsiniz. Ayrıca foving.com'daki toptancı araştırma konusunda destek alabilirsiniz.

Satılacak ürün bulma sürecinde manuel araştırma yapabilir, yazılımları kullanabilir ya da danışmandan yardım alabilirsiniz.

Seçeceğiniz ürünlerin satış hacmine, fiyat trendine bakmanız gerekir. Ürünleri toptan alacağınız için stokları bitirmek için ürünün belirli bir süre trendlerde kalması gerekiyor.

Ürün araştırmasına zaman harcadığınızda popüler bir ürün bulabilir ve stoklarınızı kolayca eritebilirsiniz. Ürünleri toptan aldığınız için ürünü diğer satıcılardan daha uygun fiyatlara tedarik edebilirsiniz. Bu sayede retailer arbitrage da olduğu gibi ürün bulmada uzun zaman harcamazsınız.

Wholesale Arbitrage İş Modelinde Tedarikçilere Nasıl Ulaşılır?

Wholesale arbitrage iş modelinde tedarikçi bulmak için yazılımları kullanabilirsiniz. Çin’de ve denizaşırı ülkelerde kaliteli toptancılara ulaşmanız gerekir.

Tedarikçiye ulaşmanın bir diğer yolu ise bulduğunuz ürünlerin marka sahipleriyle iletişime geçmektir. Toptan ürün satın almak için markalarla anlaşabilir ve Amazon depolarına gönderim bile sağlayabilirsiniz.

Ürün araştırmasına verdiğiniz önemi tedarikçi seçimine de vermelisiniz. Tedarikçi yorumları ya da kalite puanını kontrol etmelisiniz. Bulunduğunuz ülkeye uzak bir tedarikçiden ürün almayı tercih ederseniz ürünlerin Amazon deposuna ulaşması için haftalar belki de aylar sürebilir.

Markalar ile iletişime geçerek ürünler için pazarlık yapabilirsiniz. Markalar kendini tanıtmak ve farklı satış yerlerinde kendi ürünlerinin satışını görmek için pazarlık yapabilirler. Wholesale arbitrage iş modeli oldukça avantajlıdır ve tedarikçi bulma sürecinde bunlar dışında neler yapabilirsiniz.

Wholesale İş Modeli

Wholesale İş Modeli İçin Tedarikçi Nasıl Bulunur?

E-ticaret modelinizde toptan ürün araştırmasında dikkat etmeniz gereken bazı kriterler var. Tedarikçinin sattığı ürünlerin kalitesi, fiyat indirimleri ve tedarikçinin aldığı yorumlar.

Aldığınız ürünlerde sorun yaşamak istemiyorsanız taklit, düşük kaliteli ürünler satan tedarikçileri tercih etmeyin. Aldığınız ürün sayısı ne kadar fazlaysa alacağınız indirim de o kadar büyük olmalıdır. 

Satışlarınızın gecikmesini istemiyorsanız yakındaki tedarikçileri bulmalısınız. Farklı kıtadan ya da şehirden alacağınız ürünlerde gecikmeler meydana gelebilir.

Tedarikçi ve ürün bulma sürecinde karşılaştırma sitelerini, tedarikçi sitelerini inceleyebilir ve ürün bulma yazılımlarını kullanabilirsiniz.

Wholesale iş modelinde tüm işlemlerinizi kolaylaştırmak için foving.com üzerinden size uygun desteği bulabilirsiniz. Hizmet ilanlarına göz atarak size uygun hizmeti kolayca bulabilir ve teklif alabilirsiniz. 

Hizmet Yayınlama Talep Oluşturma