Shopify ile Kendi Sitenizi Nasıl Oluşturursunuz?

E-ticaret sektörü gün geçtikçe pazar payını arttırmaya devam ediyor. Teknolojinin ve internet ağlarının gelişmesiyle birlikte ürün ve hizmetler online olarak tüm dünyada satılabilmektedir. E-ticaret yapmak isteyen kullanıcılar online pazar yeri platformlarını tercih edebilir. Online e-ticaret sitelerinde uzman olmasanız bile hesap oluşturabilirsiniz.

Kendi e-ticaret mağazasını oluşturmak isteyen kullanıcılar Shopify üzerinde kendi satıcı hesaplarını açabilir ve mağaza tasarımlarını yapabilirler. Shopify satıcılarına dükkânın özelleştirilmesi, sürecin daha kolay yönetilmesi için geliştirdiği araç ve hizmet sunmaktadır. Shopify ile kendi web sitenizi nasıl oluşturursunuz, gelin detaylı olarak inceleyelim.

Shopify Hesabı Nasıl Açılır ve Kurulur?

Shopify mağazası kurarak e-ticareti kolay hale getirebilirsiniz. Yazılım ve kodlama bilmeseniz bile kolayca mağaza kurulumunu yapabilirsiniz. Shopify mağaza kurulumunu hızlıca yapabilmek için bazı adımları takip etmelisiniz. Shopify hesabı açılışı ve kurulumu sırasıyla şu şekildedir.

  • Shopify.com adresine giderek “ücretsiz denemeyi başlat” yazısına tıklayın.

  • Shopify hesabını ne için kullanacağınıza dair soruları dilerseniz atlayabilirsiniz.
  • E-posta adresi, şifre ve mağaza adını girin.
  • Tüm bilgileri girdiğinizde Shopify mağazanızı açmış oluyorsunuz. Satıcı panelinin solundan mağazanızı özelleştirebilir ve yönetebilirsiniz. 

İlginizi çekebilir: Amerika Ve Avrupa'da Şirket Kurmak İçin Gerekenler

Shopify'da Tema Seçimi ve Düzenleme

Shopify’da online mağazanızı kolayca özelleştirebilir ve Shopify araçlarını kullanabilirsiniz. Shopify’da tema seçimi ve düzenleme için panelin sol tarafında bulunan “online mağaza” butonuna tıklamanız gerekir.

Online mağaza üzerinde temaları, sayfaları, gönderileri düzenleyebilirsiniz. Bu bölüme geldiğinizde Shopify’ın ücretsiz olarak sunduğu temaları kullanabilirsiniz.

Temayı seçtikten sonra özelleştir butonuna tıklayarak tema ayarlarını ve uygulama eklemelerini kolayca yapabilirsiniz. Tema ayarlarından logonuzu ekleyebilir, renkleri ayarlayabilir ve mağazanızın tasarımında değişiklikler yapabilirsiniz.

Özelleştir bölümünde mağazanızı daha şık ve kullanışlı hale getirebilirsiniz. Seçtiğiniz tüm hazır temalar ve uygulamalar mağazanıza kolayca entegre olur ve işlemlerinizi kolaylaştırır.

Tema seçimi ve düzenleme yaparken kod eklemek isterseniz bunu soldaki panelin üstündeki üç noktaya tıklayarak yapabilirsiniz. Tasarım ve tüm destek hizmetleri Shopify tarafından sunulmaktadır.  

Shopify Ürün Ekleme

Mağazanızın görsellerini ve kullanacağınız araçları düzenledikten sonra sırada ürün ekleme bölümü var. Kullanacağınız araç ve hizmetlerden emin değilseniz daha sonra seçebilirsiniz. Online mağazanızı düzenleyip kaydettiğinizde satıcı paneline gelin.

  • Panelin solunda yer alan “ürünler” butonuna tıklayın. İlk ürünü seçmeniz için ürün ekleyin tuşuna basın.

  • Ürün ekle bölümünde, ürün adı, açıklama, ürün görsellerini girmeniz gerekir. Bu sayfada ürün veya hizmetin tüm bilgileri detaylı olarak doldurulur.
  • Stok durumunu ve fiyatlandırmayı belirledikten sonra kaydederek çıkış yapabilirsiniz.
  • Giriş yaptığınız ürünlerinizi “envanter” bölümünden görebilirsiniz. Burada ürün adetlerini düzenleyebilir ve satın alma emri oluşturabilirsiniz. 
  • Ürünler sekmesinden satın alma emirlerini de kolayca yönetebilirsiniz. Satın alma emri, çok satılan ürünlerin tedariği için kolaylık sağlar.

Shopify Ödeme Entegrasyonları

Shopify ile kendi sitenizi oluşturmak için son aşamalara geldiğimizde sitenizin domain adresini almalısınız. Mevcut bir domaini bağlayabilir veya yeni bir tane alabilirsiniz. Ayarlama kılavuzunu tamamlamak için 7 adımdan sonuncusu ödeme entegrasyonlarıdır.

Shopify, ödeme alma entegrasyonlarında Shopify Payments ve üçüncü taraf ödeme ağlarını kullanıyor. Garanti sanal pos, Google Pay, Paypal veya kripto gibi ödeme ağlarını tercih edebilirsiniz. Üçüncü taraf ödeme ağlarını tercih ettiğinizde Shopify ana planda ek %1, temel planda ekstra %2 ücret almaktadır. Ülkemizde ise Garanti sanal Pıs, Google Pay, World Pay seçeneklerini kullanabilirsiniz.

Diğer ödeme seçeneklerini incelemek için ödemeler bölümünden sağlayıcı ve ödeme yöntemini butonlarına tıklayabilirsiniz.

Ödeme entegrasyonlarında ödeme sayfasına giderek müşteri iletişim yöntemini, müşteriden istenilecek bilgileri belirleyebilirsiniz.

Shopify ile kendi web sitenizi nasıl oluşturursunuz, detaylı olarak aktarmaya çalıştık. Shopify hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için blog içeriklerimizi ve e-Ticaret çözümlerimizi inceleyebilirsiniz.

Hizmet Yayınlama Talep Oluşturma