Amerika Ve Avrupa'da Şirket Kurmak İçin Gerekenler

Girişimciler, yatırımcılar ve işletmeler, yurt dışı satışlarına başlamak için Amerika ve Avrupa’da şirket kurmayı istemektedir. Avrupa ve. Amerika’da şirket kurmak, işletmelerin döviz kazanmasını ve teşviklerden faydalanmasını sağlar. Amerika ve Avrupa’da şirket kurmak için bilmeniz gerekenleri öğrenmek için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Şirket Kurulumu İçin Hangi Belgeler Gereklidir Ve Bu Belgeler Nasıl Hazırlanır?

Avrupa ve Amerika’da farklı şirket türlerinde şirket açabilirsiniz. Yasal düzenleme ve kurallar her ülkeye göre değişiklik göstermektedir.

Amerika’da şirket kurmak istediğinizde;

  • İlk olarak mülkiyet hakkını ihlal etmeyen bir şirket unvanı belirlemelisiniz.
  • Amerika’daki her eyaletin kendine göre kuralları, avantajları ve dezavantajları vardır. Şirketin kurulacağı eyalet belirlenmelidir.
  • Amerika’da uzaktan şirket kurmak ve sonrasında adınıza gelecek resmi evrakları teslim almak için Registered Agent (şirket yetkilisi), belirlenmelidir.
  • Şirketin tescil edilmesi için eyalete kayıt olması gerekir.
  • Şirketinizin yönetiminde kimlerin olacağı, yetkiler, yapılacaklar belirlenmelidir.

Avrupa’da şirket kurmak istediğinizde;

  • Şirketinizin türünü ve adını belirlemeniz gerekir.
  • Limited şirket kurmak istiyorsanız şirket sahibinin ve varsa diğer hissedarların kimlik bilgileri
  • Şirketin hangi ülkede ve bölgede bulunacağını belirten ikamet bilgisi bildirilmelidir.
  • Avrupa’da şirket kurma işlemleri noter kanalı ile yapılmaktadır.

Avrupa ve Amerika şirket kurarak işlerinizi büyütmek ve yurtdışı satışlarınızı arttırmak isteyebilirsiniz. Şirket kurulumunda dikkat edilmesi gereken bazı noktaları sizlerle paylaşalım.

İlginizi çekebilir: Amazon'da Satışa Nasıl Başlanır? Dikkat Etmeniz Gerekenler

Şirket Kurulumunda Dikkat Edilmesi Gereken Faktörler

Amerika ve Avrupa’da şirket kurulumu sırasında gireceğiniz pazarın detaylı analizini yapmanız gerekir. Pazar dinamiklerini, rakipleri ve sektörünüzü incelemelisiniz. Şirket kuracağınız ülkenin kültürünü, politik durumunu, tüketim alışkanlıklarını bilmeniz gerekir.

Şirket kurmak istediğiniz ülkenin ekonomik durumunu incelemelisiniz. Satışların beklentiniz altında kalmaması için işsizlik oranı, enflasyon seviyesi, kişi başına düşen milli geliri değerlendirmelisiniz.

Şirketinizi kurmadan önce ülkenin vergilendirme sistemini bilmelisiniz. Ticaret yapıyorsanız vergi ödemek zorundasınız fakat bazı ülkeler belirli bir seviyenin altında para kazanan girişimcilerden vergi düşük vergi almaktadır.

Şirketiniz büyüdüğünde ve satışlarınız yükseldiğinde talebi karşılamanız gerekir. İnternet altyapınız, stok durumunuz, lojistiğiniz yeterli olmalıdır. Şirket kurmadan önce ürün ve hizmetleriniz için bir iş planı oluşturmalısınız.

İlginizi çekebilir: Amazon Satıcıları için Amerika'da Şirket Kurmanın Avantajları

ABD'de Şirket Kurulumu İçin Gerekenler Ve Avantajları

ABD’de şirket kurmak, ürün ve hizmet satışı yapan herkesin isteğidir. Dünyanın en büyük ekonomisine sahip Amerika’da şirket açarak pek çok avantajdan faydalanabilirsiniz.

  • Amerika’daki her eyalet yeni şirketler, girişimciler ve startuplar için teşvik vermektedir. Şirketiniz yeni olduğu için alınan bazı vergilerden muaf tutulabilirsiniz.

  • Amerika’daki diğer şirketlerle eşit haklara sahip olursunuz. Marka ve şirket tesciliniz olduğunda tüm haklarınız Amerikan yasalarınca korunur.
  • Dünyanın en büyük ekonomisine sahip Amerika’da daha fazla müşteri ve kalifiye eleman bulabilirsiniz.
  • Amerika’da şirketiniz için yeni gelir kaynakları yaratabilirsiniz. Şirketinize yatırımcı bulabilir, teknolojik gelişmeleri yakından takip edebilir ve markanızı dünyaya duyurabilirsiniz.

Avrupa'da Şirket Kurulumu İçin Gerekenler Ve Avantajları

Avrupa’da şirket kurulumu, girişimciler ve işletmeler için oldukça faydalıdır.

  • Avrupa ülkelerinde şirket kurarak diğer ülkelere hizmet sağlayabilirsiniz. Avrupa’da hizmet veren bir şirket açtığınızda diğer ülkelerle ticaret yapmak ülkemize göre daha kolaydır.

  • Maliyet ve vergilendirme açısından size uygun bir ülke tercih ederek şirketinizi açabilirsiniz. Her ülkenin girişimciler ve yeni şirketler için desteklemelerini incelemelisiniz.
  • Maliyeti düşük ürün veya hizmetin ticaretini yapıyorsanız döviz kazanma şansı yakalayabilirsiniz. Özellikle Türkiye’den Avrupa ülkesindeki şirketinize ürün gönderiyorsanız karlılığınızı arttırabilirsiniz.
  • Avrupa’daki gelişmiş lojistik ağlar sayesinde ürünlerinizi kolaylıkla farklı ülkelere gönderebilirsiniz.

Amerika ve Avrupa’da şirket kurulumu hakkında bilmeniz gerekenleri sizlere aktarmaya çalıştık. Marka ve şirket tescili, banka hesabı açılışı gibi işlemlerde danışmanlık almak istiyorsanız foving.com üzerindeki ilanları inceleyebilirsiniz. 

Hizmet Yayınlama Talep Oluşturma