3. Amazon Dropshipping Kampı Başlıyor!
E-ticaret, günümüzde oldukça popüler sektörlerden bir tanesidir. Teknolojinin ve internet ağlarının gelişmesiyle birlikte e-Ticaret ile dünyanın her tarafına ürün satışı yapılabilmektedir. Markalar, işletmeler, girişimciler e-ticaretin avantajlarından faydalanabilir.
Web sitesi açarak ya da popüler pazar yerlerinde satıcı hesabı oluşturarak online satış yapmaya başlayabilirsiniz. E-Ticarette pazar yerleri avantajları ve dezavantajları nelerdir, yazımızın devamında detaylı olarak inceleyeceğiz.
Ülkemizde ve globalde hizmet verebilmek için popüler pazar yerlerinden birinde satıcı hesabı oluşturarak satış yamaya başlayabilirsiniz. Pazar yerlerinde bulunan milyonlarca kullanıcı sayesinde daha fazla kişiye ulaşabilirsiniz. Kendi web sitenizde satış yaparken pazar yerlerinde de satıcı hesabı oluşturabilirsiniz.
Hepsiburada, Trendyol, N11 gibi yerel pazar yerlerinde veya Amazon, eBay, Etsy gibi global pazar yerlerinde satış yapabilirsiniz. Ürünlerinizin kategorisine, iş modeline ve lojistik süreçlere göre satış platformunu seçebilirsiniz.
Amazon, her bütçeye uygun farklı iş modellerine sahiptir. Arbitrage, stoksuz e-ticaret gibi farklı iş modellerini tercih edebilirsiniz. El yapımı ürünler için Etsy platformu daha uygundur. Bu sebeple ürünlerinize ve hedef kitlenizdeki kullanıcıların hangi platformda daha yoğunlukta olduğuna bakarak seçimizi yapabilirsiniz.
İlginizi çekebilir: Amazon Ve Etsy Arasındaki Farklar Ve Avantajları
Online pazar yerleri e-ticarete yeni başlayanlar için oldukça avantajlıdır. Pazar yerlerinin satıcılara sağladığı avantajları şu şekilde sıralayabiliriz;
Online pazar yerleri, kullanıcı trafiği ve kullanım kolaylığı açısından pek çok avantaj sağlamaktadır. Bunlarla beraber pazar yerlerini tercih eden satıcıların karşılaşabileceği bazı dezavantajlı durumlar bulunmaktadır. Bunlar;
Yerli ve global pazar yerlerinde sattığınız ürün veya hizmet karşılığında pazar yerine komisyon ödersiniz. Komisyonlar ve ödenen ek ücretler platformlara göre değişirken ortalama komisyon oranı %20’dir.
E-ticaret platformlarında hesap oluşturmak oldukça kolay olduğu için herkes hesap açabiliyor. Dezavantajlarından birisi de rekabetin fazla olmasıdır. Yeni satıcıların ve yıldız puanı yüksek satıcıların arasındaki rekabet oldukça fazladır. Fiyatlandırmalar, kampanyalar ve satıcı hesabı iyi analiz edilmelidir.
Her platform kendi içerisinde bazı kurallara sahiptir. Satıcılar, online pazar yerinde satış yaparken satıcı politikalarına dikkat etmelidir. Özellikle Amazon kullanıcı odaklı bir platform olduğu için Amazon’daki satıcılar daha çok suspend sorunuyla karşılaşmaktadır.
E-ticaret sektöründe kendi web siteniz üzerinden veya online pazar yerlerinde hesap açarak satış yapabilirsiniz. Bilinen marka ve işletmelerin ürünleri popüler pazar yerlerinde satılmaktadır. Peki, hangi işletmeler için uygundur?
Online pazar yerlerinde farklı e-Ticaret iş modelleri bulunmaktadır. Bu iş modelleri pek çok kişinin online satış yapabilmesini sağlar. İşletmeler, satışlarını ve marka bilinirliğini arttırmak için farklı platformlarda satış yapmaktadır.
Girişimciler, küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeler e-ticareti pazar yerlerinde yapabilir. Düşük bütçesi olanlar için Dropshipping gibi stoksuz e-ticaret modelleri, bütçesi olanlar için Arbitraj, Amazon FBA gibi stoklu e-ticaret modelleri daha uygundur.
İlginizi çekebilir: E-ticaret Sitesini Açmadan Önce Dikkat Etmen Gerekenler
Online olarak ürün veya hizmet satmanın farklı yolları bulunuyor. Kendi e-ticaret sitenizi kurabilir veya online pazar yerlerinde mağaza açarak satış yapabilirsiniz. E-ticaret sitenizde satış yaparken pazar yerinde de satış yapmaya devam edebilirsiniz.
Online pazar yerlerinde satış yapmaya başlamak için bütçenizin yüksek olmasına gerek yoktur. Düşük bir bütçeyle daha fazla kişiye ulaşabilirsiniz. E-ticaret sitesinin altyapısını kurmak, ödeme yöntemlerini ayarlamak daha fazla zaman ve para ayırmanıza neden olur.
Online pazar yerinde satış yapmaya başladıktan sonra kendi marka bilinirliğinizi arttırmak ve müşterilerin güvenini kazanmak için kendi e-ticaret sitenizi açabilirsiniz. Satıcı hesabınız herhangi bir sebepten kapandığında kendi sitenizden satış yapmaya devam edebilirsiniz.
E-ticarette pazaryerleri avantajları ve dezavantajları hakkında detaylı bilgi vermeye çalıştık. E-ticarette yeniyseniz daha fazla bilgi ve destek almak için foving hizmet ilanlarını inceleyebilirsiniz.
Wholesale ve Retail Arbitrage İçin Uygun ve Kârlı Ürün Bulma Taktikleri
Wholesale Arbitrage Yaparken Başarılı Olmak İçin Stratejiler
Shopify ile Kendi Sitenizi Nasıl Oluşturursunuz?
Amazon Private Label İçin Nasıl Ürün Seçilir? Ürün Önerileri
Yeni Başlayanlar İçin; Etkili ve Popüler Pazar Yerleri
Pazar Yerleri Tercih Edilirken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekiyor?
Pazar Yerlerinde Mağaza Açmak İsteyenler İçin 5 Önemli Adım
Amazon Ve Etsy Arasındaki Farklar Ve Avantajları
E-ticaret Sitesini Açmadan Önce Dikkat Etmen Gerekenler
Amerika Ve Avrupa'da Şirket Kurmak İçin Gerekenler
Amazon'da Satış Yapabileceğiniz İş Modelleri
Yeni Başlayanlar İçin Private Label Önerileri
Wholesale ve Arbitrage Nasıl Yapılır? Avantajları Nelerdir?
En Sık Karşılaşılan Amazon Suspend Çeşitleri ve Çözümleri
Amazon'da Satışa Nasıl Başlanır? Dikkat Etmeniz Gerekenler
Amazon Dropshipping Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Amazon Satıcıları için Amerika'da Şirket Kurmanın Avantajları
Amazon Private Label Nedir? Amazon'da Kendi Markanızı Nasıl Kurarsınız?