E-ticaret Sitesini Açmadan Önce Dikkat Etmen Gerekenler

E-Ticaret, kullanıcıları ürün ve hizmetle online olarak buluşturur. E-Ticaret, teknoloji ve internet ağlarının gelişmesiyle tüm dünyada her gün büyüyen bir sektör haline geldi. Fiziki olarak bir dükkân açmak yerine internet üzerinde online mağaza açan satıcı, kira, personel, temizlik gibi masraflarından kurtulmaktadır. Fırsat maliyetinin yanı sıra E-Ticaret sitesi açmak, marka bilinirliği ve satış hacminin artması için oldukça avantajlıdır. E-Ticaret sitesini açmadan önce dikkat etmen gereken bazı noktalar buluyor. Yazımızın devamında bunları detaylı olarak açıklayacağız.

ilginizi çekebilir: Amerika Ve Avrupa'da Şirket Kurmak İçin Gerekenler

Hazır E-ticaret Altyapısını Seçerken Dikkat

Ürün ya da hizmetin online olarak satılması kullanıcı ve satıcı açısından kolaylık sağlamaktadır. Kullanıcıların satın almasını etkileyen en önemli nokta sitenin güvenli olmasıdır. Siteniz güven vermiyorsa kullanıcılar ödeme yapmadan sitenizden uzaklaşır. Sitenizin güvenliği için hazır e-Ticaret altyapılarını tercih edebilirsiniz. 

  • Hazır e-Ticaret altyapısı seçerken entegrasyonlara ve eklentilere dikkat etmelisiniz. Tüm süreci siteniz üzerinden yapacağınız için sitenizin altyapısında; satış, vergi, gelir ve muhasebe eklentileri bulunmalıdır.

  • Aramalarda üst sıralarda çıkabilmek için sitenizin arama motorlarına optimize olması gerekir.
  • Kullanıcıların %60’ından fazlası mobil cihazlardan giriş yaptığı için mobil uyumlu olması gerekir.
  • Sitenizin 7/24 hizmet verebilmesi gerekir. Kullanıcılar herhangi bir sorunda sizinle iletişime geçebilmelidir.
  • Sitenizden alışveriş yapmak isteyen kullanıcıların güvenliği için ödeme bölümünde güvenlik açığının bulunmaması gerekir.

E-Ticaret Sitenizi Oluştururken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

E-Ticaret sitenizi oluştururken ürün ve hizmetinizin kullanıcıya ulaşana kadar nelerin gerekli olduğuna karar vermelisiniz. Dikkat etmeniz gerekenler nelerdir;

  • Ürünlerinizi kategorize etmeli ve hangi ürünleri satacağınıza karar vermelisiniz. Ürün araştırması yapmalı ve hangi satış modelini kullanacağınızı belirlemelisiniz.

  • Ürünlerinizin stoku bittiğinde tedarikçinizin ne kadar ve ne zaman ürün göndereceğini bilin.
  • Rakiplerinizi iyice araştırın ve bir iş planı oluşturun. Rakiplerinizin eksiklerini görerek, sektörde rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz.
  • Sitenizin arama motorlarında optimize olması gerekir. Aramalarda üst sıralarda çıkmak ve reklam maliyetlerinizi düşürmek için dijital pazarlama uzmanı ile çalışabilirsiniz.
  • Kullanıcılarınızın sitenizde daha çok kalmasını sağlamak için site tasarımına dikkat edin.

ilginizi çekebilir: Amazon'da Satışa Nasıl Başlanır? Dikkat Etmeniz Gerekenler

E-Ticaret Alt Yapısına Uygun Ödeme Sistemleri

E-Ticaret alt yapısı içerisinde olması gerekenlerden birisi de ödeme sistemleridir. E-Ticaret siteleri için farklı ödeme seçenekleri bulunmaktadır. E-Ticaret alt yapısı seçiminde tüm ödeme yöntemleriyle uyumlu olmasına dikkat edin.

İnternet altyapısına uygun ödeme yöntemlerinin olmazsa olmazı kredi ve banka kartlarıdır. Kullanıcıların ve sizin güvenliğiniz için 3D ödeme yöntemi bulunmalıdır.

E-Ticaret sitelerinde yaygın olmasa da havale/EFT ödeme yöntemi de kullanılmaktadır. Bunlarla birlikte sanal POS, mobil ödeme yöntemleri de bulunmaktadır. Bu ödeme yöntemleri sitenizin altyapısıyla uyumlu olması gerekir.

Kredi kartı bilgilerini vermek istemeyen kullanıcılar, mobil ödeme, havale/EFT ödeme yöntemlerini tercih edebilir. E-Ticaret sitenizde online ödeme seçenekleri olursa aynı zamanda indirimleri, kuponları ve kampanyaları ödeme adımında tanımlayabilirsiniz.

E-Ticaret Siten İçin Aradığın Her Şey Tek Sayfada foving.com

E-Ticaret sitesi açmak için bilmeniz gereken ve işletmeniz için uygulamanız gereken pek çok adım bulunmaktadır. Satışlarınızı arttırmak ve marka bilinirliğinizi arttırmak için oluşturmak istediğin E-Ticaret siten için aradığın her şey tek sayfada foving.com ile seni bekliyor.

foving.com üzerinde E-Ticarete dair bilmeniz gereken tüm bilgileri ve danışmanlık hizmetlerini bulabilirsiniz. E-Ticaret alt yapısı, pazar yeri entegrasyonu, ödeme yöntemleri entegrasyonuna dair tüm hizmetleri foving.com ile bulabilirsiniz.

E-Ticaret satışlarınızı yurtdışına taşıyabilir, satışlarınızı arttırabilir ve kendi markanızı geliştirebilirsiniz. Tüm bunları yaparken e-Ticaret siteniz için alanında uzman kişilerle çalışabilirsiniz. Bu sayede zamanınızı ve bütçenizi daha verimli kullanabilirsiniz.     

Hizmet Yayınlama Talep Oluşturma