Wholesale Arbitrage Yaparken Başarılı Olmak İçin Stratejiler

Amazon üzerinde farklı e-ticaret iş modelleriyle satış yapılabilmektedir. Wholesale arbitrage en popüler iş modellerinden bir tanesidir. Bu iş modeli, markaların ürünlerini alıp satmak anlamına geliyor. Arbitrage modeli, retailer, wholesale olarak 2 gruba ayrılmaktadır. Retailer arbitrage modelinde, ürünleri birkaç adet ve satış mağazasından alırken wholesale arbitrage modelinde ürünler toptancıdan fazla adette alınır. Wholesale arbitraj yaparken başarılı olmak için kullanabileceğiniz stratejileri öğrenmek için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Doğru Ürün Araştırması Nasıl Yapılır?

E-ticaret’te yapılan hatalardan bir tanesi olan yanlış ürün araştırması para ve zaman kaybına neden olur. Amazon satıcı hesabında listelediğiniz ürünleri daha kolayca satabilmek için ihtiyaç duyulan ürünler bulmalısınız. Doğru ürün araştırması, manuel olarak ve yazılımlarla yapılmaktadır. Doğru ürünü bulmak için uygulayabileceğiniz bazı adımlar şu şekilde;

  • Tüketicilerin bir sorununa çözüm üreten ürünleri seçin.

  • Amazon ve diğer e-Ticaret platformlarında popüler olan ürünleri inceleyin.
  • Rakiplerinizi analiz edin ve satış hacimleri yüksek olan ürünleri listeleyin. Özel günlere göre ürünler listelemek istiyorsanız tedarikçiden ürünleri alma ve teslimat sürelerine dikkat etmelisiniz.
  • Satışı yüksek ve satıcı hesabınıza uygun ürünler bir satıcıda bulunuyorsa ürünlerin yorumlarını inceleyin. Eksik ve yanlış üretilen ürünlerde toptancıyla görüşerek değişiklik yapabilir ve rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Wholesale ve Arbitrage Nasıl Yapılır? Avantajları Nelerdir?

 

Rakipleri Analiz Etmek İçin Hangi Yöntemleri Kullanabilirsiniz?

Rakiplerinizin zayıf ve güçlü noktalarını bildiğinizde rekabet ve fiyat avantajı elde edebilirsiniz. Başarılı olabilmek için strateji geliştirirken rakip analizinde hangi yöntemleri kullanabilirsiniz;

  • Benzer ürün sattığınız, aynı kategoride olduğunuz satıcıları belirleyin. En az 5 rakibi incelemek daha doğru bilgi almanızı sağlayacaktır. Yeni listelenen ürünler için rakiplerin ürün açıklamasına, satıcı sayfası düzenine bakarak fikir alabilirsiniz.

  • Rakiplerinize yönelik bir tablo oluşturun ve toplayacağınız verileri kolayca karşılaştırın. Rakiplerinizin satıcı hesaplarındaki fiyat aralığı, kampanyalar, en çok satanlar, ürünlerin özellikleri gibi bilgileri tablo halinde yazın.
  • Rakiplerinizin müşterileri memnuniyetini anlamak için soru cevaplara ve ürün değerlendirmelerine bakabilirsiniz. Yeni listeleyeceğiniz ürünler, rakiplerinizde daha önceden listelenmişse olumsuz yorumların neyden kaynaklandığını bularak avantaj sağlayabilirsiniz.

Fiyatlandırma Stratejileri Nelerdir ve Nasıl Uygulanır?

Wholesale arbitrage yaparken başarılı olmak istiyorsanız fiyatlandırma stratejinizi doğru belirlemeniz gerekir. Toptancıdan aldığınız teklif, ürünlerin karlılığı, rakiplerdeki fiyatlandırmalar strateji belirlemenizde önemli etkenlerdir.

  • Rakip analizi sırasında ürünlerin fiyatları hakkında bilgi sahibi oldunuz. Rakiplerinizin fiyat ve kampanya stratejilerini belirleyerek fiyatlarınızı belirleyebilirsiniz. Karlılık oranınıza göre rekabetçi bir fiyat belirleyerek rakiplerinizden daha fazla satış yapabilirsiniz.

  • Wholesale arbitrage satış modelinde ürünleri toplu olarak tedarikçiden satın alırsınız ve Amazon satıcı hesabınızda listelersiniz. Üreticiden veya distribütörden toplu olarak aldığınız ürünler için pazarlık yapabilirsiniz. Toplu aldığınız için tekli satın alımlara göre ürün başına daha yüksek kar oranı yakalayabilirsiniz.
  • Fiyatlandırma stratejisi belirlerken diğer e-Ticaret sitelerini, hedef kitlenizdeki kullanıcıların alışveriş alışkanlıklarını analiz edin. Bu sayede listeleyeceğiniz ürünün en ucuz satış fiyatını öğrenebilir ve fiyat belirleyebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Amazon'un Satıcı Hesaplarını Suspend Etme Nedeni Nedir?

 

Kar Marjınızı Optimize Etmek İçin Ne Tür Adımlar Atabilirsiniz?

Rekabetçi fiyat stratejisi oldukça avantajlı olsa da uzun vadede kâr marjını da düşünmeniz gerekir.

  • Kâr marjınızı optimize etmek için sürekli indirim yapmaktan kaçının. Sürekli indirimlerin olması avantajlı olsa da ürünlerin değersiz görünmesine de neden olacaktır. Ortalama sepet tutarını arttıracak “2.ürün %5 indirimli” benzeri kampanyalar yapabilirsiniz.  

  • Ürün aldığınız toptancı ve distribütör yerine daha uygun fiyatlı tedarikçiler bulabilirsiniz. Farklı tedarikçilerden ürün alırken ürün kalitesinin düşmediğinden emin olun.
  • Ürünleri satın alırken pazarlık oranını arttırmak için daha fazla ürün alabilirsiniz. Ne kadar çok ürün alırsanız o kadar fazla indirim yaptırabilirsiniz.
  • Daha fazla satış yaparak karlılığınızı arttırmak için müşteri ilişkilerini, tedarik sürecini iyileştirmelisiniz. Memnun müşteriler daha fazla yeni müşteri getirecektir.

Wholesale arbitrage yaparken başarılı olabilmek için uygulayabileceğiniz bazı stratejileri detaylı olarak anlatmaya çalıştık. Amazon iş modelleri hakkında daha fazla bilgiyi hizmetlerimiz ve blog kategorilerimizden inceleyebilirsiniz.

Hizmet Yayınlama Talep Oluşturma