Amazon Private Label İçin Nasıl Ürün Seçilir? Ürün Önerileri

Amazon üzerinde binlerce satıcı kendi oluşturduğu markalarla ürünlerinin satışını yapıyor. Amazon Private Label iş modeli, Amazon üzerinde en çok tercih edilenlerden bir tanesidir. Amazon Private Label aslında stoklu bir e-Ticaret modelidir.

Özel etiketlerle satılan ürünler, genellikle üçüncü taraf üreticilerken alınır ve satan kişinin markası adı altında satılır. Özel etiketler, satıcının ürünler üzerinde kontrolünü arttırır. Satıcılar, marka logolarını ürünler üzerine ekleyebilir, paketleme, etiketlemelerde özelleştirmeler yapılabilir.

Bu satış yöntemi Amazon FBA kategorisinde olduğu için kargolama, depolama ve müşteri hizmetleri tarafıyla Amazon ilgilenir. Peki, Amazon Private Label için nasıl ürün seçilir, dikkat edilmesi gereken tüm detayları yazımızın devamında paylaşacağız. 

İlginizi çekebilir: Amazon Private Label Nedir? Amazon'da Kendi Markanızı Nasıl Kurarsınız?

Private Label İçin Ürün Araştırması

E-Ticarette satışları arttırmak için doğru ürün araştırması yapılmalıdır. Özel etiket ile satacağınız ürün gruplarını ve rakiplerini detaylı olarak incelemelisiniz. Talebi olan ürünlere odaklanmak daha fazla satış ve kar getirir. Bu sebeple ürünlerin satış oranlarına, rakiplerin fiyatlandırma politikalarına göre plan oluşturmalısınız.

Ürün araştırması, bütçenize ve satış hedeflerinize göre değişebilir. Aylık olarak satmak istediğiniz adete göre ürünlerin ortalama satış rakamlarına bakabilirsiniz. Ürünleri toplu olarak aldığınız için bütçenize göre ürün çeşidi belirlemelisiniz.

İlk adımda bulunduğunuz kategoriye göre araştırma yaparken 20-30 adet ürün fikri bulmalısınız. Bu ürünleri karşılaştırarak listeyi 2-3 ürüne kadar indirmelisiniz. Satış hedefinize ve bütçenize uyan ürünlerin kar marjlarına bakarak tedarikçilerle görüşmeye başlayabilirsiniz.

Private Label Ürün Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Amazon Private Label markalaşma ve ürünlerden kar etme oranı olarak oldukça avantajlıdır. Ürün seçiminde ve tedarikçi bulma konusunda dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. Dikkat edilmesi gereken noktalar;

Amazon özel etiket iş modelinde satış yapmaya başlamak için sermayeye ihtiyacınız olacaktır. Seçtiğiniz ürünlerin tedariği için konuştuğunuz toptancı ya da üretici sizinle çalışmak için ürünleri toplu almanızı ister. Bununla birlikte etiket maliyeti, paketleme, nakliye ve marka tanıtımı için de bütçe ayırmanız gerekir. Ürünleri bütçenizi aşmayacak şekilde seçmeniz gerekir.

Amazon Private Labelda üretici veya tedarikçiden giden ürünlerin kalite kontrolünü yapamazsınız. Markanıza ait olan ürünler kötü çıkarsa olumsuz kullanıcı yorumlarına maruz kalabilirsiniz. Tedarikçinizle anlaşmadan önce ürünlerin örneklerini almalısınız.

E-Ticarette kendi markanızı oluşturmak ve tanınmak zaman alır. Bu sebeple özel markalı ürünleri satarken sürekli olarak sektörü, ürünleri, trend olan ve olmaya devam edecek ürünleri incelemelisiniz. Markanızı tanıtmak, envanter ve siparişleri yönetmek zamanınızı alacaktır fakat kendi markanız için çalışırsınız.

Ürünleri; ortalama satış rakamlarına, ilk sayfadaki yorum sayısına, popüler satıcı hesaplarına, ürünün aratılma hacmine, ürün trendine göre seçmelisiniz. Rakiplerinizin ürünlerini ve olumsuz yorumları inceleyerek müşterilerin sorunlarını çözebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Amazon'da Satış Yapabileceğiniz İş Modelleri

Amazon Private Label En Çok Satan Ürünler

Doğru ürün seçimi yaparak Amazon’da satış yapmaya başlayabilirsiniz. Öncelikle iyi sattığı kanıtlanmış ürünleri belirleyin. Ürünlerin satışını etkileyen pek çok faktör bulunuyor ve bunları hesaba katlamalısınız. Amazon Private Label en çok satan ürünler, kolay özelleştirilebilir. Ürünlerde dikkat edeceğiniz ve çok satan ürünleri bulmanız için bazı kriterleri şu şekilde sıralayabiliriz.

Ürünlerin nakliye masraflarını düşürmek ve kolayca kargolanmasını sağlamak için küçük ve hafif ürünleri tercih edin. Teknolojik ekipmanlar, ev eşyaları, aksesuar gibi ürünler olabilir.

Seçtiğiniz ürünler stokta kalma gibi bir sorunla karşılaşmamalı ve tüm yıl satılabilmelidir. Örneğin yılbaşı, sevgililer günü hediyeli gibi ürünler dönemsel olduğu için satılmadığında elinizde kalabilir.

Sattığınız ülkenin yasalarına göre satış izni olmayan veya kalite kontrolü gerektiren ürünlerin satışından kaçının. Üretimi, taşıması ve satışı için izin gerektirmeyen ürünleri tercih edin.

Amazon Private Label iş modeliyle e-Ticarete başlarken ihtiyacınız olan tüm çözümleri foving.com üzerinde bulabilirsiniz. Amazon iş modelleri hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için blog içeriklerimizi ve e-Ticaret çözümlerimizi inceleyebilirsiniz.

Hizmet Yayınlama Talep Oluşturma