En Sık Karşılaşılan Amazon Suspend Çeşitleri ve Çözümleri

Amazon’da çok sayıda farklı nedenden dolayı askıya alınmak oldukça kolaydır. Tipik olarak, satıcıların Amazon politikasını nasıl ihlal ettikleri veya ilerlemeye nasıl devam edecekleri hakkında hiçbir fikirleri olmayabilir. İhlalleri önlemek ve etkili bir şekilde inisiyatif almak için satıcıların suspend çeşitlerini ve çözümlerini anlamaları gerçekten önemlidir. Suspend olduğunuz zaman çözümü bir uzman ile birlikte aramakta fayda vardır. Suspend hakkında aradığınız uzmanları "suspend destek hizmetleri" katagorimiz üzerinden bulabilirsiniz.

 

Tüm metriklerinizi dikkatle izliyorsanız, envanteri inceliyorsanız, raporlar yüklüyorsanız ve yazılım kullandığınız herhangi bir alanı manuel olarak kontrol ettiğinizden eminseniz, askıya alınmaktan kaçınmak mümkün olur. Yapılan işlemlerin doğrulundan emin olmak için satış modeline göre bir e-ticaret uzmanı ile çalışmanız doğru olacaktır. Amazon suspend çeşitleri, suspend olmamak için dikkat edilmesi gerekenler ve çözümlerini birlikte inceleyelim.

En Sık Karşılaşılan Amazon Suspend Çeşitleri ve Çözümleri

Amazon Suspend Olmamak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Amazon'da satış yaparken, Amazon'un kurallarına ve politikalarına kesinlikle uymak gerekir. Aksi takdirde, hesabınızın askıya alınabileceği veya kapatılabileceği ihtimali bulunur. Amazon suspend olmamak için dikkat etmeniz gerekenleri aşağıdan inceleyebilirsiniz. Ayrıntılı inceleme yapmak için Amazon'un kendi sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

  • Ürünlerinizin sağlıklı, güvenli ve etik olması: Amazon'un sağlık ve güvenlik standartlarına kesinlikle uymak zorundasınız. Ayrıca, ürünlerinizin etik olmasına dikkat etmeniz gerekir. Örneğin, çocuklar için uygun olmayan ürünler satmamak gerekir.

  • Müşteri memnuniyeti: Müşteri memnuniyeti çok önemlidir. Müşterilerinizin şikayetlerini ve endişelerini ciddiye almalısınız ve hızlı bir şekilde çözmelisiniz.

  • Ürünlerin doğruluğu: Ürünlerinizin doğruluğunu kesinlikle sağlamak zorundasınız. Örneğin, ürün açıklamalarınız gerçek olmalıdır.

  • Yasa dışı ürünlerin satılmaması: Amazon'un yasa dışı ürünlerin satılmasına izin vermediğini unutmayın. Örneğin, yasa dışı ilaçlar, silah veya yasa dışı ürünler gibi ürünleri satmamak gerekir.

  • Fikri mülkiyet haklarına saygı: Fikri mülkiyet haklarına saygı göstermeniz gerekir. Örneğin, izinsiz olarak kullanılan markalar veya tasarımlar gibi ürünleri satmamak gerekir.

 

Amazon Suspend Appeal Nedir ve Nasıl Yazılır?

Amazon’da hesabın ya da ürünlerin askıya alınması şeklinde 2 suspend çeşidi bulunur. Askıya alma işlemini önlemenin yollarından biri de suspend appeal yani itiraz sürecini başlatmaktır. Suspend appeal yazmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

 

  • Detaylı bir açıklama: Amazon'a hesabınızın askıya alınmasının nedenini detaylı bir şekilde açıklamalısınız. Ayrıca, hangi kuralların ihlal edildiğini veya hangi hataların yaptığınızı açıklamalısınız.

  • Düzeltilen konular: Amazon'a düzeltilen konuları ve yapacağınız önlemleri detaylı bir şekilde açıklamalısınız. Örneğin, ürün açıklamalarını yeniden düzenlediniz veya müşteri şikayetlerini daha hızlı şekilde çözdünüz gibi.

  • Geçmiş performans: Geçmiş performansınızı ve müşteri memnuniyet oranınızı belirtmeniz faydalı olabilir. Örneğin, önceki aylarda yapmış olduğunuz satışlar ve müşteri memnuniyet oranınız gibi.

  • İletişim: Amazon ile iletişim kurduğunuzu ve herhangi bir sorun ya da endişeniz olduğunda hemen bildireceğinizi belirtmeniz faydalı olabilir.

  • Uzlaşmacı olmak: Mektubunuzda uzlaşmacı ve profesyonel bir tavır sergilemeli, sorumluluk almalı, Amazon ekibinden yapıcı eleştiriler alabileceğinizi ifade etmelisiniz.

 

Amazon 3 ASIN Suspendi Nasıl Çözülür?

Amazon'da 3 ASIN (Amazon Standard Identification Number) suspendi, Amazon hesabınızda satış yaptığınız ürünlerin belirli bir kısmının askıya alınmasına neden olur. Bu sorunun çözülebilmesi için yapılması gereken ilk adım suspend appeal letter yani itiraz mektubu yazmaktır. Bu aşamada iyi bir itiraz mektubu iletebilmek için çeşitli danışmanlık hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Profesyonel destek sayesinde başarılı bir itiraz mektubu iletebilir ve böylece hızlı bir şekilde hesabınızın güvenliğini sağlayabilirsiniz.

En Sık Karşılaşılan Amazon Suspend Çeşitleri ve Çözümleri

Amazon Suspend Hesabımdaki Paramı Nasıl Alabilirim?

Amazon hesabınızın askıya alınması durumunda, hesabınızdaki para çekmek için birkaç farklı yol bulunur.

 

  • ACH transferi: Hesabınızdaki para, yalnızca ACH transferi ile çekilebilir. Bu yöntem ile para transferi 3-5 iş günü sürer.

  • Check: Amazon, hesabınızdaki para için size bir check gönderebilir. Bu yöntem de 3-5 iş günü sürer.

  • Banka havalesi: Banka havalesi ile para çekme işlemi de mevcuttur.

 

Amazon hesabınızın askıya alınması durumunda, Amazon ekibinden hesabınızın durumunu sorgulayabilir ve para çekme yöntemleri hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. Ancak, unutmayın ki, Amazon hesabınızın askıya alınması nedeniyle, para çekme işlemi gerçekleştirebilmeniz için Amazon hesap açılışının aktive edilmesi gerekebilir.

Hizmet Yayınlama Talep Oluşturma