Wholesale ve Retail Arbitrage İçin Uygun ve Kârlı Ürün Bulma Taktikleri

Wholesale ve Retail arbitrage, Amazon üzerinde yapılan popüler iş modeller arasında yer almaktadır. Özel etiket yapmak istemeyen satıcılar perakende ve toptan arbitrage yapabilir. Yazımızın devamında iki iş modeli için uygun ve karlı ürün bulma taktiklerine yer vereceğiz.

Arbitrage Nedir ve Farkları Nelerdir?

Arbitrage iş modeli, ürünleri satmak için indirimli olarak ürün bulmak anlamına gelir. E-ticarete yeni başlayan ve bütçesi düşük olan satıcılar perakende ve online arbitrage modellerini tercih edebilir. Satıcılar, Amazon mağazasında ürünleri listelemeden önce büyük mağazalardan, alışveriş merkezlerinden, markaların kendi satış noktalarından indirimli olarak satın alır. Online arbitrage modelinde daha fazla ürün ve mağaza inceleyebilirsiniz.

Wholesale satış modeli ise ürünlerin toplu olarak tedarikçi, üretici veya distribütörlerden alınmasıdır. Ürünler toplu olarak satın alındığı için birim başına düşen maliyet daha düşük olmaktadır. Aynı zamanda bu modelde satın aldığınız yerle daha fazla pazarlık yapılabilir.

Arbitrage satış modelleri, markalı ürünlerle yapıldığı için özel etiket yapmanıza gerek kalmaz. Ürün karlılığı açısından wholesale arbitrage modeli, online ve retailer satışa göre daha karlıdır. Karlı ürünleri nasıl bulabilirsiniz, gelin yakından bakalım.

İlginizi çekebilir: Pazar Yerleri Tercih Edilirken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekiyor?

 

Hangi Ürün Kategorileri Kârlıdır?

Online arbitrage modelinde, tüm çevrimiçi mağaza ve ürünleri görebilirsiniz fakat wholesale daha karlıdır. Ürünleri, tedarikçiden, distribütörden ve üreticiden toplu olarak aldığınız için pazarlık yapabilir ve birim başı maliyeti düşürebilirsiniz.

Ürün kategorileri seçimi, mağazanızın kategorisine ve bütçenize bağlıdır. Satış hacmi yüksek ürünleri kısa sürede satabilirsiniz ve bu sayede daha yüksek fiyatlı ürünler alabilirsiniz. İndirimli ürün araştırırken sadece indirimli olduğu için bir ürün almayın. Talebin yüksek olduğu ürünlerde karlılığınıza ve satıcı kategorinize satın alım yapmalısınız.

Trendleri Takip Etmek İçin Ne Yapmalısınız?

E-ticaret yaparken tüm dünyada satılan ürünleri online olarak görebilirsiniz. Trenleri takip ederek ürünlerin taleplerini ve kar marjlarını daha iyi hesaplayabilirsiniz. Trendleri takip etmek için online pazar yeri, popüler satıcı ve satış hacmi yüksek ürün analizi yapmalısınız. Amazon satıcı hesabınızın kategorisine göre satabileceğiniz ürünleri listelemelisiniz. Bu listeye ve iş modeline göre ürün araştırmasına başlamalısınız.

Wholesale arbitrage yaparken trendi devam eden ürünleri toplu olarak aldığınızda kar marjlınızı arttırabilirsiniz. Daha fazla ürün satışı yapmak ve yeni ürünler alabilmek için trendleri takip etmek oldukça önemlidir. Ürün alırken sadece indirimli olmasına bakmamanız gerekir.

Ürün Arama Araçları Nelerdir?

Wholesale, retailer veya online arbitrage yaparken ürün incelemesini online olarak kısa sürede yapabilirsiniz. Ürünleri manuel olarak kendiniz bulabilirsiniz. Zamanınızı daha etkili kullanmak için ürün arama araçları ve yazılımları kullanabilirsiniz. Amazona entegre edilebilen ücretli ve ücretsiz bazı araçlar bulunuyor.

Amazon arbitrage iş modellerinde ücretsiz ürün arama araçlarına, AMZ base, Amazon FBA calculator, Sonal tool örnek olarak verebiliriz. Ücretsiz uygulamalar başlangıç için işinize yarayabilir. Satış hacminiz arttıkça Helium 10, AMZ scout, Amazeowl ücretli uygulama ve araçları kullanabilirsiniz. Ürün arama botlarıyla indirimli ürünlere kısa sürede ulaşabilir ve fırsatlardan haberdar olursunuz. 

İlginizi çekebilir: Amazon'da Satışa Nasıl Başlanır? Dikkat Etmeniz Gerekenler

 

Kâr Marjını Artırmak İçin Ne Yapabilirsiniz?

Amazon üzerinde tüm satış modellerinde karlılığınızı arttırmak için uygulayabileceğiniz bazı yöntemler bulunuyor. Kâr marjını arttırmak için şu adımları takip edin;

Ürünü satın almadan önce ürün satışında ödeyeceğiniz vergileri, komisyonları hesaplamak için Amazon hesaplayıcısını kullanın.

Wholesale arbitrage yaparken envanterinizi doğru yönetmeniz gerekir. Erken stok tükenmesiyle ya da ürünlerin depoda fazla bekletilmesi gibi sorunlarla karşılaşmamak için envanterinizi doğru yönetin.

Satın alım yapmadan önce satıcı hesaplarını, ürünleri detaylı olarak incelemelisiniz. Satış sıralaması yüksek, trendlerde olan ürünlerde daha fazla kar edebilirsiniz.

Toptan satışlarda bütçenize göre daha fazla ürün satın alarak birim maşına düşen maliyeti azaltarak karlılığınızı arttırabilirsiniz.

Wholesale ve retail arbitrage için uygun ve kârlı ürün bulma yöntemleri hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalıştık. E-ticarete dair daha fazla bilgi için foving.com e-ticaret çözümlerini ve blog içeriklerini inceleyebilirsiniz.

Hizmet Yayınlama Talep Oluşturma