Amazon Ve Etsy Arasındaki Farklar Ve Avantajları

Amazon ve Etsy gibi global pazar yerleri online olarak satış yapmanızı sağlar. Amazon ve Etsy üzerinde satışı hesabı oluşturarak farklı satış yöntemlerini tercih edebilirsiniz. E-Ticaret sektörünün gün geçtikçe büyümeye devam etmesiyle girişimcilerin, farklı ölçekteki işletmelerin ve yatırımcıların ilgisini çekiyor. E-Ticarete başlarken hangi pazaryerini tercih edeceğinize karar veremediyseniz yazımızın devamında Amazon ve Etsy arasındaki farklar ve avantaları nelerdir, sorularına detaylı yanıtlar vereceğiz. 

İlginizi çekebilir: Amazon Private Label Nedir?

Amazon Ve Etsy Pazar yerleri Arasındaki Farklar Nelerdir?

Amazon ya da Etsy üzerinde satış yapmak istiyorsanız pazar yerlerini detaylı olarak incelemelisiniz. Amazon ve Etsy platformları Amerika’da kurulmuş online popüler pazar yerlerinden iki tanesidir.

  • Etsy ve Amazonun aralarındaki temel farklara baktığımızda Amazon farklı satış yöntemleriyle farklı bütçeye sahip satıcılara sahiptir. Amazon FBA, Dropshipping, Arbitraj satış modelleri bulunmaktadır.

  • Etsy, el işi, atöyle ürünleri gibi ürünlerin stoksuz satılabileceği pazaryeridir. Yurt içinde ürettiğiniz ürünleri yurtdışında satmak ve gelirinizi arttırmak için Etsy’i kullanabilirsiniz.
  • Amazon Handmade kategorisiyle, Etsy gibi bir platform oluşturmayı başardı. Atölyenizde ürettiğiniz ya da el işi ürünlerinizi iki platform üzerinde satabilirsiniz.
  • Amazon üzerinde stok yapmadan satış yapmak istiyorsanız hesabınızın askıya alınmaması için Amazon satıcı politikalarını detaylı incelemeniz gerekiyor. Etsy satıcı hesaplarında böyle bir sorunla karşılaşma ihtimaliniz daha düşüktür.
  • Etsy üzerinde büyük çaplı markalar satış yapamazken Amazon’da herkes satış yapabilir. Girişimciler ve e-Ticarete yeni başlayanlar için iki pazaryeri de uygun olsa da Etsy komisyonları, ödeme kolaylığı açısından daha avantajlıdır.

Amazon Ve Etsy, Neden Geniş Bir Müşteri Tabanına Sahip?

E-Ticaret sektörünün gelişmesiyle global Pazar yerleri milyonlarca kullanıcının ilgisini çekmeyi başarıyor. Amazon ve Etsy üzerinden tüm dünyaya satış yapmanız mümkündür. 2020 yılından sonra yeni Pazar yerleri açıldı ve rekabet giderek arttı. Global online Pazar yerleri, dijital ve geleneksek reklamlar sayesinde farklı ülkelerdeki kullanıcılara ulaşmayı başardı. Peki, Amazon ve Etsy, neden geniş bir müşteri tabanına sahip?

Etsy, 2,1 milyonun üzerinde satıcıya ve ortalama 40 milyon kullanıcıya sahipken Amazon’un dünya çapında 310 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunmaktadır. Amazon, Prime üyeliğiyle ücretsiz kargo Prime video, kapıda değişim gibi hizmetleri ücretsiz olarak sunmaktadır. Tüm dünyada hizmet veren Amazon farklı sektörlerdeki hizmetlerini bir araya getirmekte ve müşteri tabanını genişletmektedir.

İlginizi çekebilir: Amerika Ve Avrupa'da Şirket Kurmak İçin Gerekenler

Amazon Ve Etsy Arayüzü Diğer Pazar yerlerine Göre Daha Mı Kolay?

Amazon, farklı satış yöntemleri sayesinde farklı bütçeye sahip satıcıların satış yapmasını sağlamaktadır. Etsy üzerinde ise el işi ürünler, hediyelik eşyalar, aksesuar, giyim ve ev eşyalarının satışı yapılmaktadır. Kurumsal ve büyük ölçekli firmalar Etsy alışveriş sitesinde satış yapamaz. Girişimcilere ve butik işletmelere odaklanan Etsy pazaryerinde satış yapmak daha kolaydır. Düşük bütçeyle satış yapabileceğiniz Etsy’nin arayüzü diğerlerine göre daha kolaydır.

Amazon, tüm dünyada farklı satış yöntemleriyle hizmet sunduğu için karmaşık gelebilir. Bütçenize göre Amazon’da hangi satış yöntemini seçmeniz gerektiğini öğrendikten sonra Amazon satıcı panelinin de çok zor olmadığını görebilirsiniz. Foving.com üzerinden Etsy ve Amazon eğitimlerini alarak iki pazaryerinin satıcı hesapları ve satıcı panelleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. 

Amazon Ve Etsy Müşteri Trafiğinin Avantajları Nelerdir?

Amazon ve Etsy üzerinde satış yapmanın farklı avantajları bulunmaktadır. Amazon’un müşteri trafiği, Etsy platformuna göre daha fazladır. Daha fazla kullanıcıya ulaşmak için Amazonu tercih edebilirsiniz fakat Amazon satıcıları arasındaki rekabet daha fazladır.

Amazon FBA, Dropshipping, Arbitrage veya Amazon Handmade yaparken rakipleriniz arasında fiyat avantajı sunmalı, satıcı hesabınızı ön plana çıkarmalısınız. Etsy, Amazon kadar olmasa da önemli ölçüde müşteri trafiğine sahiptir. El yapımı, giyim, ev eşyası gibi ürünleri satarken tanıtım, reklam ve pazarlamaya önem vermelisiniz.

Amazon ve Etsy üzerinde satış yapmaya başlamak için bilmeniz gerekenleri foving hizmet ilanları arasından bulabilirsiniz. Danışmanlık hizmetleri ve e-Ticaret çözümleriyle kısa sürede satış yapmaya başlayabilirsiniz. 

Hizmet Yayınlama Talep Oluşturma