Yeni Başlayanlar İçin; Etkili ve Popüler Pazar Yerleri

E-ticaret, ürünlerin tüm dünyada satılmasını mümkün kılıyor. Teknoloji ve internetteki gelişmeler sayesinde lojistik ağları, pazarlama kanalları ve üretim hacmi artış gösteriyor. Yerel ve global pazar yerlerinde satıcı hesabı oluşturarak farklı satış yöntemleriyle satış yapmaya başlayabilirsiniz. Satılan ürünlere, bütçeye ve hedef kitlesindeki müşteriye göre doğru pazar yerinin seçilmesi gerekir. Yeni başlayanlar için; etkili ve popüler pazar yerlerini sizler için listeledik. 

Dünyanın En Büyük E-Ticaret Platformu Neden Amazon?

Amazon, tüm dünyada hizmet veren pazaryerlerinin başında gelmektedir. Amazon’un dünya çapında 300 milyondan fazla aktif kullanıcıya ve 1,9 milyondan fazla satıcıya sahiptir. Aynı zamanda Amazon, 180’den fazla ülkede hizmet vermektedir. Peki, dünyanın en büyük e-ticaret platformu neden Amazon?

Amazon satıcılar için farklı satış yöntemleri sunmaktadır. Amazon üzerinde; FBA, Dropshipping, Handmade ve arbitraj modelleriyle her bütçeye uygun satış yöntemi bulunmaktadır. Wholesale Arbitraj ve Amazon FBA, stoklu e-ticaret modelidir. Stoklu e-ticaret yapanlar için Amazon kendi depolarını kiralamaktadır. Aldığınız ürünleri Amazon depolarına gönderebilir ve ürün satışında bu ürünlerin müşteriye ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Amazon, Prime üyeliği sayesinde hem müşterilerine hem de satıcılarına avantajlar sunmaktadır. Amazon Prime ile hızlı ve ücretsiz kargo, kapıda teslimat, ücretsiz değişim seçenekleri sunulmaktadır. Prime üyelerine sattığınız ürünlerde “Amazon Prime” etiketi yer alırken lojistik maliyetleri ve tedarik işlemleri Amazon tarafından karşılanır.

ilginizi çekebilir: Amazon Private Label Nedir? Amazon'da Kendi Markanızı Nasıl Kurarsınız?

El Yapımı ve Benzersiz Ürünler İçin En İyi Pazaryerlerinden Etsy

E-ticaret hacmi gün geçtikçe artmaya devam ederken ürünlerinizi yurt içi ve yurtdışında satarak gelirinizi arttırabilirsiniz. Pazaryeri seçiminde ürünlerin kategorisi, üretim çeşitliliği, giriş sermayeniz oldukça önemlidir. Etkili ve popüler pazaryerleri arasında yer alan Etsy üzerinde el yapımı ve benzersiz ürünler satılmaktadır.

Atölyenizde ürettiğiniz ürünleri yurtdışına satmak istiyorsanız Etsy pazaryerini seçebilirsiniz. Girişimciler ve düşük bütçeye sahip işletmeler için uygundur. Büyük firmalar ve şirketler, Etsy üzerinde satış yapamaz. Giyim, ev eşyası, hediyelik ürünler, el yapımları, ikinci el ürün kategorilerinde satış yapabilirsiniz. 

E-Ticaret Mağazanızı Açmak İçin İdeal Platform Hangisi?

E-ticaret mağazası açmak için ürünlerinizi, hedef kitlenizdeki müşterileri, rakipleri ve piyasayı analiz etmelisiniz. Yerli ve global pazar yerlerinin sundukları avantajlar birbirinden farklıdır. E-ticaret mağazanızı açmak için ideal platformu bulmak için ürünlerinizi ve kategorilerinizi belirlemelisiniz.

E-ticaret pazar yerlerinde ürün kategorilerine göre komisyon oranları değişmektedir. Bununla birlikte Amazon, Etsy, Ebay ve Shopify gibi Pazar yerlerinde yapılan satışlardan gümrük vergileri alınmaktadır.

İdeal platformu belirlemek için satıcı hesaplarını incelemeniz gerekir. Rakiplerinizin fiyatlarını inceleyerek fiyatlandırma stratejinizi de oluşturabilirsiniz. Bunlarla birlikte hedef kitlenizdeki kullanıcıların satın alma alışkanlıkları, kullandıkları platformlar seçeceğiniz e-ticaret platformu hakkında sizlere bilgi verir.  Hediyelik eşyaları, atölyenizde ürettiğiniz el işi ürünleri, kıyafet, ev eşyası veya ikinci el ürün satmak istiyorsanız Etsy platformunu tercih edebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Pazar Yerleri Tercih Edilirken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekiyor?

Türkiye'nin En Popüler Ve Etkili Pazaryerleri Hangisi?

Ülkemizde, tüm dünyada olduğu gibi e-ticarete olan ilgi her geçen gün artıyor. Yerli ve global pazar yerlerinde satış yapmak isteyen kişiler, satıcı hesabı oluşturuyor. Türkiye’nin en popüler ve etkili pazaryerleri hangisi?

Ülkemizde Hepsiburada, Trendyol, N11 e-ticaret sektörünün önde gelen platformları arasında yer alıyor. 2022 verilerine baktığımızda Trendyol’da günlük 15 milyon ziyaretçi, Hepsiburada’da günlük 10 milyon kullanıcı bulunmaktadır. N11 ise günlük 2 milyonun üzerinde ziyaret edilen pazar yerlerinden bir tanesidir. Hepsiburada, Trendyol ve N11 üzerinde farklı kategorilerde ürünler satılmaktadır. Satıcı politikalarını, rakipleri ve fiyatları inceleyerek size uygun pazar yerini bulabilirsiniz.

Yeni başlayanlar için; etkili ve popüler pazar yerlerini sizler için detaylı olarak anlatmaya çalıştık. E-ticaret çözümleri ve hizmetleri hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için foving.com’daki e-ticaret pazaryerleri katagorisini inceleyebilirsiniz.

 

 

Hizmet Yayınlama Talep Oluşturma