Pazar Yerlerinde Mağaza Açmak İsteyenler İçin 5 Önemli Adım

Pazar yeri mağazalarında her gün milyonlarca satış gerçekleşmektedir. İnternet ve teknoloji kullanımının artmasıyla tüm dünyada e-Ticaret sektörü pazar payını arttırmaya devam ediyor. Online pazaryerlerinde mağaza açarak satış yapmak isteyenlerin başlamadan önce sektörü, piyasayı, ürünleri ve rakipleri analiz etmesi gerekiyor. Pazar yerlerinin sunduğu avantajlardan faydalanarak kısa sürede satış yapmaya başlayabilirsiniz. Pazar yerlerinde mağaza açmak isteyenler için 5 önemli adımı incelemek için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. 

Hangi Pazar yerinde Mağaza Açacağını Belirle

Online pazar yerleri sayesinde yurtiçi ve yurtdışında satış yapabilirsiniz. Pazar yeri mağaza açılışı öncesinde satış yöntemlerine, ürünlere ve bütçenize göre hangi pazar yerinde satış yapacağınıza karar vermelisiniz. Stoklu veya stoksuz e-Ticaret modeline göre Pazar yerlerinin sunduğu avantajlar değişmektedir. Bunlarla birlikte ürünlerinizin kategorisine ve hedef kitlenizdeki kullanıcıların bulunduğu pazaryerine göre tercihinizi yapabilirsiniz.

Hepsiburada, Trendyol gibi yerel pazaryerlerinde farklı kategorilerde satış yapabilirsiniz. Globalde ise Amazon, Shopify, Ebay, Etsy üzerinde satış yapabilirsiniz. Amazon, FBA, Dropshipping, Handmade, arbitrage gibi farklı satış modeli sunarken Etsy üzerinde kıyafet, ikinci el eşyalar, hediyelik ürünlerin satışı yapılmaktadır. Bütçeniz düşükse Dropshipping yapabilir ya da Etsy üzerinde satış yapmaya başlayabilirsiniz. Stoklu e-Ticaret yapmayı düşünüyorsanız ürünleri toplu alarak Amazon depolarına gönderebilir ve satışlarınızı hızlandırabilirsiniz.

Mağaza İçeriğini Planla

E-Ticaret sektörü, tüm dünyada gelişmeye ve büyümeye devam ediyor. Pazar yeri mağaza açılışında rakiplerinizin önüne geçmek için mağazanızda satacağınız ürünleri, doğru kategorize etmeniz gerekir. Mağazanızın adını, satacağınız ürünleri, ürün görsellerinin seçiminde özen göstermelisiniz.

Mağaza açılımından önce mağazanızın planını oluşturmalısınız. Mağaza planı sayesinde hedef kitlenizdeki müşterileri, satacağınız ürünleri belirleyebilirsiniz. Mağaza planında ürün açıklamalarına, müşteri sorularının yanıtlarına yer vermelisiniz.

İlginizi çekebilir: E-ticaret Sitesini Açmadan Önce Dikkat Etmen Gerekenler

Ürünlerinizi Listele Ve Optimizasyon Yap

E-Ticaret satışlarında stokların kontrolü ve ürün listelemeleri oldukça önemlidir. Stoklu ve stoksuz e-ticarette yazılımları kullanarak ürün araştırması yapabilir ve satışı yüksek ürünleri satmaya başlayabilirsiniz.

Stok kontrolü yaparak eksik ürünleri tedarikçiden satın alabilir, biten ürünleri satışa kapatabilirsiniz. Stokunuzda olmayan ürünleri kapatmadığınızda müşterilerinizden şikâyet alabilirsiniz. Online pazar yerlerine ve satış modelinize göre listeleyebileceğiniz ürün sayısı değişiklik göstermektedir. Mağaza açılışı işlemi öncesinde satacağınız ürünlerinizi listeleyin ve optimizasyonları yapın.

Fiyatlandırma Stratejini Belirle

Online pazar yerlerinde satıcı ve müşteri sayısı her geçen gün artmaktadır. Pazar yeri platformu içerisinde diğer satıcıların önüne geçmek için fiyatlandırma stratejini belirle. Ürünleri toptan alıyorsanız ve stok yapma durumunuz varsa avantajlı konumda olabilirsiniz.

Fiyatlandırma stratejisinde diğer satıcılardan daha iyi fiyat vererek ön plana çıkabilir ve müşterilerin dikkatini çekebilirsiniz. Bunlarla birlikte mağazanızı takip edenlere özel indirim kodları tanımlayabilirsiniz.

Fiyatlandırma stratejisi belirlerken, rakip analizi, hedef kitle analizi, talepler, ürün maliyeti ve kargo gibi diğer giderleri hesaplamalısınız. Hedef kitlenizdeki kullanıcıların alışveriş alışkanlıklarını, rakiplerinizin ürün fiyatlarını ve ürünlerin maliyetlerini analiz ederek fiyatlandırma stratejinizi belirleyebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Amazon'da Satışa Nasıl Başlanır? Dikkat Etmeniz Gerekenler

Mağazanı Pazarla Ve Tanıtmaya Başla

Pazaryeri mağaza açılışı işleminde markanızı, ürünlerinizi ve satıcı hesabınızı ön plana çıkarmak için tanıtıma ve pazarlamaya ihtiyacınız olacaktır. Online pazar yerlerinde ilk satışınızı yapmak ve olumlu yorum almak oldukça önemlidir. Mağazanızı ve ürünlerinizi satmaya başlamak için mağazanı pazarla ve tanıtmaya başla.

E-Ticaret sitelerinde satıcı mağazanızı ön plana çıkarmak için indirimler planlayabilir, platformun sunduğu kampanyalara dahil olabilir ve sosyal medya hesaplarınızdan paylaşımlar yapabilirsiniz. Sosyal medya üzerinden satıcı hesaplarınıza giden bağlantılar paylaşarak ilk satışınızı yapmaya başlayabilirsiniz.

Pazar yeri mağaza açılışı hakkında bilmeniz gereken 5 önemli adımı sizlerle paylaştık. Mağaza açılışı için daha fazla bilgiyi foving üzerinde bulabilir, e-ticaret danışmanlık hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. 

Hizmet Yayınlama Talep Oluşturma